Sezonowe Smaki i Aromaty
Zmienność sezonów inspiruje nas do ciągłego poszukiwania nowych smaków i technik kulinarnych. Z tej pasji odkrywania narodził się projekt kulinarny "For Season".
Dołączcie do nas i odkrywajcie razem z nami, co nowego kryje się w sezonowej kuchni! Co dwa miesiące nasz zespół kucharzy, czerpiąc z obfitości natury, starannie dobierze dla Was świeże, lokalne składniki, by stworzyć dania, które podkreślą to, co najlepsze w danym sezonie.
 Wrzesień/październik
 Pigwa, figi, żurawina – jesień w pełni 
 Przystawka / Starter
 Figa / ser kozi / liofilizowane owoce / plaster miodu
 Fig / goat cheese / freeze-dried fruit / honeycomb 
 43 PLN
Zupa / Soup
 Dynia / kokos / jarmuż / oliwa / melba
 Pumpkin / coconut / kale / olive oil / melba
 25 PLN
Danie główne / Main course
 Assiette z gęsi / pigwa / ziemniak / żurawina / zioła
 Goose assiette / quince / potato / cranberry / herbs 
 70 PLN
Deser / Dessert
 Crumble owocowe/ lody
 Fruit crumble / ice cream 
 23 PLN
Sezonowy drink  / Seasonal drink
 Cranberry Margarita
Tequila Blanco / Cointreau / sok z limonki / sok żurawinowy / syrop cukrowy 
 Tequila Blanco / Cointreau / lime juice / cranberry juice / sugar syrup 
 39 PLN
 
 Autorzy menu sezonowego
Rafał Drobniak, Szef Kuchni restauracji Sobre de la Mesa
 Koktajl skomponował:
 Marcin Wesołowski, F&B Manager restauracji Sobre de la Mesa
 Projekt FOR SEASON Grupy Hotelowej PI Apartamenty&Hotele, zarządzającej The Crown Hotel Handwritten Collection. Projekt promuje każdego z Szefów Kuchni we wszystkich hotelach zamiennie co dwa miesiące.
 Bona Restaurant, Kuryer Restaurant, Sobre de la Mesa, Garnish Food&Wine.
 
  
 