Sylwester w Bona Restaurant

MENU

Preludium – Amuse-bouche „Nota Leggera”
Mini carpaccio z polędwicy wołowej z truflowym majonezem i płatkami złota. Delikatne wprowadzenie, które budzi apetyt niczym ciche preludium do spektaklu.

Aria – Przystawka „Aria di Mare”
Tatar z tuńczyka z mango, płatkami chili, oliwą szczypiorkową, chips z parmezanu i grzanka ziołowa. Energetyczny i radosny utwór, pełen świeżości i wyrazistości.

Crescendo – Zupa „Vibrato di Zucca”
Krem z dyni piżmowej z nutą imbiru i pomarańczy, podany z chrupiącymi włoskimi pestkami dyni. Zupa rośnie smakiem i intensywnością niczym mocne vibrato operowe.

Intermezzo – Oczyszczenie podniebienia „Aria Fresca”
Granita z cytryną i bazylią z musującą wodą różaną. Orzeźwiająca przerwa, przygotowująca na kulminację wieczoru.

Fortissimo – Danie główne „Aria di Mare Profondo”
Comber jagnięcy marynowany w rozmarynie i czosnku, puree ze skorzonery, sos demi-glace z truflami i miętą, żółty burak glazurowany w miodzie i soku z sycylijskiej pomarańczy. Głębia smaku i morska symfonia, zachwycająca i porywająca niczym operowe finały.

Coda – Deser „Gran Finale”
Tarta czekoladowa z ganache z solonym karmelem i chrupiącą kruszonką pistacjową, podana z musem z malin i świeżymi malinami. Spektakularne zakończenie, które zostawia niezapomniane wrażenie.

  1. Voucher przeznaczony dla jednej osoby.
  2. Voucher nie podlega wymianie na gotówkę ani zwrotowi.
  3. Kwota vouchera zawiera serwis w wysokości 10%.
  4. Voucher może być wykorzystany tylko w trakcie wydarzenia, tj. 31.12.2025.
  5. Aby zrealizować voucher, należy dokonać rezerwacji telefonicznie lub mailowo: +48 12 629 90 03; fb.manager@crownkrakow.pl.